Jobba hos oss

Vi letar efter nya kollegor hela tiden även om vi inte har en annons ute. Så om du är intresserad av att jobba med oss är det bara att kontakta oss.

Annonser


Familjehemskonsulent sökes till Östersund

Inledning
Vi på Familjehemsguiden som har vårt fäste i Södermanland vill stärka sin position i norra delen av landet. Vi har i dagsläget en stabil grund att utgå ifrån men vi har ambitionen att utöka verksamheten. Vi söker dig som tycker att detta känns som en rolig utmaning. Du är även en person som är passionerat intresserad av sitt sociala arbete, som är engagerad och driven när det gäller process, relationer och samspel. Ett plus om du har humor och vågar bjuda på dig själv.

Om oss
Familjehemsguiden är en konsulentstödd familjehemsverksamhet som stöttar familjehem i arbetet med att hjälpa barn och unga som har upplevt svårigheter. Vi erbjuder även handledning till biologiska familjer och socialtjänstens egna familjehem. Verksamheten startade 1996 och har växt med fokus på kvalité och barnets bästa. Vår ambition har alltid varit att ligga i framkant av kvalitetsutveckling av familjehemsvården i Sverige. En del i vårt kvalitetsarbete har varit att utveckla vår strukturerade arbetsmodell En process i rörelse.

Om tjänsten
Som familjehemskonsulent har du ansvar för att utreda, utbilda, stödja och handleda våra familjehem.  Familjehemsguidens konsulentstödda verksamhet arbetar utifrån en unik strukturerad arbetsmodell ”En process i rörelse” som tydliggör konsulentens ledning, styrning och processansvar.

Detta arbete kommer innefatta mycket självständigt arbete men med regelbundet stöd och handledning från teamet. Du kommer att bli en del av vårt professionella team som har bred erfarenhet, kompetens och som alltid har fokus på kvalitet samt barnets behov.

Krav

  • Socionomutbildningen eller likvärdig
  • Du skall ha B-körkort
  • Behärska modern teknik
  • Utrycka dig väl muntligt och skriftligt på Svenska

Våra förväntningar
Vi förväntar oss att du tar initiativ. Vi ser dig besöka nya familjehem, hålla i events men även att du besöker våra kunder och presenterar vår verksamhet.

Erfarenhet
5 års erfarenhet inom socialt arbete

Vi ser det som en fördel om du

  • Har en vidareutbildning efter socionomutbildningen
  • Erfarenhet inom familjehemsvård
  • Har gått Nya Kälvestens-utbildningen så att du kan utreda familjehemmen
  • Du har ett kontaktnät av familjehem
  • Du har lätt med ny teknik då vi utvecklar verksamheten kontinuerligt
  • Du har jobbat mot kommun och har en förståelse för deras arbete

Ansökan