Våga fråga. Vad säger barnen?

Letar ni en ny spännande kunskapshöjande bok att läsa? Vi kan varmt rekommenderar ”Vad säger barnen?”.

Ylva Mårtens är journalisten som vunnit flertalet prestigefyllda journalistpriser för sitt mångåriga engagemang att låta barnens röster bli hörda i samhället och inte minst i radio.
Hennes bok Vad säger barnen? Kan ses som kronan på verket med alla års samlade kunskap och erfarenhet av hur man bäst lyssnar till barnen. Vad krävs av oss vuxna för att få ta del av barnens eget perspektiv? Ylva Mårtens drev radioprogrammet barnen i P1 från 2000-2014. I boken återges flera spännande barnintervjuer, med uppföljning när barnen blivit större. Det visar sig att barnen är mer kompetenta och mer komplext tänkande än vi kan tro. Det gäller att på ett inkännande sätt våga fråga och föra samtal med barnen. Ett urval av alla priser Ylva Mårtens vunnit som barnens journalist. Guldspaden 2002,
Murvelpriset 2003, Allmänna barnhusets Stora pris 2008, Barncancerfondens journalistpris 2010, Gulliverpriset 2015, Eldsjälspriset 2015 med flera. Boken kan vara till nytta för såväl barnsekreterare, som barnläkare, journalister, familjehem, pedagoger och föräldrar.